מה עדיף? לבנות אתר עם סטודיו מקצועי או לעבוד מול ספקים נפרדים.

שתפו את המאמר:

בעלי עסקים רבים מתלבטים אם לבנות את אתר האינטרנט ולתחזק אותו באמצעות סטודיו המציע מספר שירותים רוחביים או לנהל בעצמם את פרויקט הקמת האתר וליצור קשר עם אנשי מקצוע שונים. מהם ההבדלים בין שתי האפשרויות? ומהם השיקולים שמובילים בעלי עסקים לבחור בכל אחת מהן? התשובות כאן במאמר. 

מהם ההבדלים בין שתי האפשרויות? 

ההבדלים בין בניית אתר באמצעות סטודיו לבין בניית אתר באמצעות ספקים שונים באים לידי ביטוי בתקשורת הבין-אישית, בשפה העיצובית, באופן שבו יתנהל הפרויקט ובמשאבים שתקצו לנושא. אם בחרתם לנהל את הפרויקט בכוחות עצמכם ולאתר את הספקים המתאימים ביותר ברשת יהיה עליכם לבצע מחקר שוק באמצעות קבוצות דיון ברשתות החברתיות, לבקש המלצות, לבחון תיקי עבודות ולאתר שפה משותפת בין אנשי מקצוע שונים, שלא בהכרח קשורים זה לזה. לאחר מכן יהיה עליכם לחבר בין הגורמים השונים ולקוות שיצליחו לשוחח ביניהם. 

בשלב הבא יהיה עליכם ליצור אמצעי שדרכו הספקים שלכם יתקשרו זה עם זה. לדוגמה: יהיה עליכם לוודא שהמעצב הגרפי ייצור קשר עם המתכנת ויסביר לו מהם השיקולים העסקיים מאחורי הצורך הטכנולוגי או שהמומחה לקידום האורגני ישלח ביטויי מפתח לכותב התוכן וגם ינחה אותו בדגשים לכתיבת המאמר (עליכם גם לוודא שלוחות הזמנים שלהם מתואמים, כדי שתהיה חפיפה ביניהם). 

מהי הבעייתיות המובנית בפתרון זה? 

ראשית, אתם לא יכולים לוודא שאכן הספקים שבחרתם לצורך הקמת אתר האינטרנט ימצאו ביניהם שפה משותפת, שכן ברוב המקרים מדובר בנותני שירות חופשיים עם סדרי עדיפויות שונים וזמני עבודה משתנים, שלהם לקוחות נוספים, כך שתדרשו להתערב תכופות בתקשורת ולוודא שאכן הם מדברים בשפה זהה.

זהו גם האתגר השני והמרכזי בניהול פרויקט הקמת האתר, שכן עליכם להשאיר את "האצבע על הדופק" ולוודא ששפת העיצוב תואמת את שפת השיווק, והטכנולוגיה תומכת במאפיינים של תהליכי מכירה ושל שרשרת הספקה, יהיה עליכם להשלים את המסר המילולי והחזותי, כמו כן עליכם לדעת כי סבבי תיקונים עלולים להאט את התהליך, ולכן אפשרות זאת מתאימה רק למעטים שיש ביכולתם לנהל את הפרויקט הן בהיבט של משאבי זמן וכסף והן משום שהם מחזיקים בידע רב תחומי בנושאי טכנולוגיה, שיווק ועיצוב. 

כיצד לנהל את הקמת פרויקט האתר בעצמכם?

אם מרכיב השירות האישי וסדר העדיפויות הגבוה אל מול הספק הם הערכים המובילים אתכם, ואם אתם מאלו שמעדיפים "לפזר סיכונים" וכבר מכירים את שיטות העבודה לניהול פרויקטים, ולא חוששים מיצירת קשר ומתיאום בין מספר גורמים שונים – יתכן מאוד ונכון שתשקלו את ניהול פרויקט הקמת האתר בעצמכם – אך קודם לכן כדאי שתכירו את ההשלכות: ראשית יהיה עליכם לאתר בעלי מקצוע: מקדם SEO (קידום אורגני), מקדם PPC (קידום ממומן) כותב או עורך תוכן, מעצב אתרים ומתכנת (אם יש דרישות טכנולוגיות מורכבות). 

שנית ,יהיה עליכם ליצור ערוץ תקשורתי שכן ניהול הפרויקט נעשה בדרך כלל על ידי תיקיות שיתוף, ניהול שינויים בקובצים שונים, פתיחת קבוצת וואטסאפ משותפת, קיום פגישות משותפות ומדידת יעדים. ושלישית אתם תהיו הגורם המקשר לצורך האפיון ולשפה המקצועית המשותפת, שתבוא לידי ביטוי במסר אחיד וברור שתואם את מאפייני המותג וקהל הלקוחות שלכם. עליכם גם למצוא דרך לראות את האתר "מעיניים בלתי-תלויות" כדי שתוכלו להיות בטוחים בתוצאה שהגעתם אליה. 

היתרונות והחסרונות בבניית אתר לעסק דרך סטודיו מקצועי 

כיום יש באפשרותכם לשכור את שירותיו של סטודיו מקצועי, אשר יוביל את פרויקט הקמת האתר בהיבטים טכנולוגיים, עיצוביים, שיווקיים ותפעוליים. מנהל הסטודיו הוא הגורם שמנהל את פרויקט הקמת האתר בהיבטים של לוחות זמנים והקצאת ספקים, והוא גם זה שבוחן את התוצר בעיניים מקצועיות. נוסף לכך מנהל הסטודיו אחראי למיצוי התקציב שלכם באופן המיטבי ביותר, הוא יוצר עבורכם טבלה לחלוקת תקציב, בונה עבורכם את תוכנית האתר, מאפיין אותו, מעצב אותו בהתאם למחקר עומק אודות המותג ואודות הרגלי הצריכה של הלקוחות ויוזם את התקשורת אל מול ספקי הקידום, התוכן, המתכנתים ומעצבים גרפיים אחרים כדי לתת מענה גם להיבטים של קידום ברשתות החברתיות. 

כיצד לבחור סטודיו לבניית אתרים? 

בעלי עסקים הבוחרים בסטודיו לבניית אתר האינטרנט שלהם חושפים את עצמם לסיכון מסוים: ראשית – הם לא מכירים את אנשי המקצוע שיעצבו, יתכננו, יתכנתו ויכתבו את האתר שלהם, ושנית – הם לא יודעים היכן הם נמצאים בסדר העדיפויות של הסטודיו בפרט אם מדובר על משרד פרסום גדול או על סטודיו שלא עובד במתכונת מלאה. ולכן בטרם בחירת סטודיו לבניית אתרים, אני ממליצה לבחון את הנקודות הבאות:

  • בקשו לראות תיקי עבודות – בחנו האם האתר הרמוני, כלומר ששפת העיצוב תואמת את המלל, האם אתם יכולים לנחש מי קהל היעד של המותג? האם העיצוב תואם את מאפייני קהל היעד? 
  • אם מדובר באתר של סחר אלקטרוני בחנו האם ישנם רכיבים המקדמים את המכירות באתר (לדוגמה: הבלטה של רשתות חברתיות, נווט נוח, הצגת המוצר באופנים שונים, נגישות לעגלת הקניות ועוד).
  • אם מדובר באתר תדמיתי, בחנו האם קל ללכוד את הקשב של הגולש? האם אתם זוכרים פרטים מהאתר? האם אתם מבינים שהשיווק תואם את העיצוב? כלומר שהצבעים והסמלילים מסייעים לכם לזהות את המותג. 

נוסף לכך אני ממליצה מאוד לבחון את הסכם ההתקשרות מול הסטודיו לבניית האתרים, האם הוא מציין באופן מפורש שהוא שומר על שקיפות לאורך התהליך? האם הוא מתחייב לזמנים? האם אתם משוחחים עם אדם אחד ויחיד בכל פעם (ולא מועברים לגורמים שונים)? נקודות אלו יבטיחו שתקבלו שירות "בוטיק" ותחסכו לעצמכם את הטרחה הכרוכה בניהול פרויקט הקמת האתר בעצמכם. 

לפרטים נוספים על שירותי בניית אתרים על ידי סטודיו OD צרו קשר.

Hodaya

Hodaya

השאירו תגובה

אודות OD Studio

OD STUDIO הינו סטודיו לעיצוב, לאפיון ולבניית אתרים אשר הוקם בשנת 2019 ומציע שירותי אפיון, עיצוב ובניית אתרים מותאמים לעסקים הן בהיבטים של שיווק ומיתוג והן בהיבטים מורכבים מבחינה טכנית.

פוסטים אחרונים

עקבו אחרינו

קבלו עדכונים על תכנים חדשים

עיצוב ופיתוח אתרים

נשמח לעמוד לשירותך במסע לקידום העסק שלך.

הודיה מנהלת הסטודיו, תחזור אליך בשעות הקרובות ותשמח לשוחח איתך.