וורדפס? שופיפיי? או אולי וויקס? אתר אינטרנט איכותי שמקודם במנועי החיפוש בנוי בדרך כלל על אחת משלושת הפלטפורמות הללו, אשר רווחות מאוד בשוק הישראלי, ונותנות מענה מיטבי לצורכים השונים. מתי לבחור בכל פלטפורמה? הנה מספר שיקולים שכדאי להכיר.
מתי לבנות אתר על בסיס פלטפורמת שופיפיי?
שופיפיי (shopify) היא תוכנה ידועה מאוד לבניית אתרי סחר אלקטרוני, אשר פועלת במודל SaaS כלומר החברה מספקת את הבסיס לבניית האתר ובעל האתר משלם על רישיון השימוש בפלטפורמה.
הנה כמה נקודות שכדאי להכיר:
- אתרי שופיפיי תוכננו כדי לשרת את עולמות הסחר, הם מגיעים די מוכנים, כך שכל שנותר לכם הוא לבחור את התבנית הנכונה, להזין תוכן, להעלאות תמונות ולחבר את האתר אל מערכת הסליקה.
- אין גורם סיכון, האתר שייך לפלטפורמה וכל עוד העסק פעיל הלקוח משלם עליו, כשהעסק לא פעיל, ניתן לסיים את המנוי ללא עלות וללא התחייבות.
- שופייפי מאפשרת לנהל את שרשרת האספקה ומרכיבי שירות נוספים, כמו כן בניגוד לדעה הרווחת ניתן לנהל חנויות עם אלפי מוצרים על בסיס הפלטפורמה, אני יודעת, כי הקמתי אתרים כאלו בעבר.
מה כדאי לבחון לפני שבוחרים בפלטפורמה?
אף על פי ששופיפי היא פלטפורמה ידועה, מוכרת ויציבה, היא אינה מתאימה לכל עסק ובפרט לעסקים הנדרשים למורכבות טכנולוגית מסוימת שלא קיימת בתבניות הבסיס של שופיפיי, כמו כן לעיתים תדרשו לבצע התאמות כמו הקמה של בלוג או בחירה בערכות נושא נוספות, שלא נמצאות במאגר החינמי של שופיפיי, ולכן אם כבר בחרתם להשקיע כסף בפלטפורמה אולי כדאי קודם לכן להתייעץ עם מעצב גרפי, שיכוון אתכם אל עבר הבחירה הנכונה.
מתי לבנות אתר על בסיס וויקס?
ישנה אמונה רווחת בציבור שאתרי וויקס לא מקודמים במנועי החיפוש, נוסף לכך האתר לא בהכרח שייך לבעל העסק אלא לבעל הפלטפורמה ואפשרויות העיצוב מוגבלות. הרשו לי "לשבור" את המיתוסים הללו שמיוחסים לוויקס – ולא בצדק. פלטפורמת וויקס מציעה תבניות רבות (מעל ל-500), שמתאימות לצורכים מגוונים, ניתן לבנות את האתר בעצמכם, גם אם לא עשיתם פעולה זו מעולם בעבר, ממשק המשתמש נוח מאוד, וניתן לעצב את האתר העסקי שלכם תוך שעות ספורות, עלויות ההקמה בדרך כלל נמוכות מאוד (תוכלו כמובן לרכוש תבניות עיצוב "פרמיום" בעלות נגישה), ותוכלו להיעזר במחלקת שירות הלקוחות אם ישנן תקלות. הפלטפורמה אמינה מאוד, מהירה מאוד וגם אהודה מאוד.
עם זאת חשוב להכיר גם את מגבלות הפלטפורמה, ראשית יכולות העיצוב מוגבלות, ואם תרצו להוסיף רכיב נוסף תדרשו ליצור קשר עם מתכנת, כמו כן אם כבר בחרתם תבנית לאתר שלכם, וכעת אתם מעוניינים לשנות אותה, לא תוכלו לעשות זאת, ותדרשו להתחיל לעצב מההתחלה. עם זאת במקרים מסוימים, בעיקר כשמדובר על עסקים קטנים או עסקים בסדר גודל בינוני, אכן אמליץ על בניית אתר בוויקס, ואם יעלה הצורך נוכל גם לבצע התאמות טכנולוגיות לדרישות מורכבות יותר.
מתי לבחור לבנות אתר בוורדפרס? כשצריך לבצע התאמות מורכבות מאוד.
סטודיו OD בונה את מרבית האתרים על בסיס פלטפורמת וורדפרס, משום שהאפשרויות בה כמעט אינסופיות ובפרט כשיש ביכולתנו לעקוף את מגבולותיה המובנית ולעמוד בכל אתגר טכנולוגי בזכות הצוות הטכני שלנו.
לרוב אני בונה אתרי וורדפרס על תבנית ריקה ובכך אני מבטלת את התלות בגורם מורכב, שמוכתב לי מתוך הפלטפורמה (תבניות עשויות לא להתעדכן וליצור בעיות טכניות) במקרים המעטים שבהם אני בונה אתר בוורדפרס על תבנית מובנית, אבחר בדרך כלל בתבנית מוכרת, שיש מאחוריה קהילת מפתחים ותמיכה, שכן במקרה זה יש לי "גב חזק מאוד" מאחורי ואני יודעת, שאני בוחרת בפתרון יציב, כמו כן אני חוסכת ללקוח תשלום נוסף על עדכונים ועל שירותי תמיכה בטווח הארוך. אני מציעה ללקוחות הסטודיו אתרי וורדפרס כאשר ישנו צורך טכנולוגי מובהק, שלעיתים דורש פיתוח נוסף באמצעות JAVA SCRIPT HTML או PHP, וזאת לאחר שבחנתי את הפתרונות האחרים ואת מאפייני הלקוח.
לפרטים נוספים על שירותי בניית האתרים בפלטפורמות השונות צרו קשר.