חנות אונליין

חנות אונליין היא הסניף הדיגיטלי של העסק שלכם, דרכה ניתן לבצע רכישות של מוצרים או של שירותים בכל זמן ומכל מקום כל עוד ישנו חיבור אינטרנטי. למי כדאי? מה אפשר להפיק מהחנות? ואיך תוכלו למנף את חווית הגלישה של הלקוח שלכם? התשובות כאן במאמר.

למי כדאי להקים חנות אינטרנטית?

חנות דיגיטלית (אונליין או E-commerce) משמשת כערוץ מכירתי לכל בעל עסק, יזם, משווק או נותן שירותים המעוניין למכור מוצרים פיזיים או דיגיטליים דרך רשת האינטרנט. מחקרים בתחום התנהגות הצרכנים מצביעים על מגמה הולכת ועולה של רכישות מקוונות, כאשר הצפי הוא שתוך שני עשורים כ-95% מהרכישות יהיו דרך חנויות אינטרנטיות.

האם הנתון הזה מפתיע? לא בהכרח רק בשנתיים האחרונות ובפרט ב"בגלים" של סגר או בידוד בעקבות נגיף הקורונה 90% מהרכישות בישראל היו דרך המרשתת. רבות מהן כמובן היו מכוונות למוצרי צריכה בסיסיים כמו מזון או תרופות אך לא רק – בזמן שהקניונים יהיו "בית קברות לבובות ראווה" הרשת שגשגה ופרצה את הגבולות הגיאוגרפיים, כאשר את ראש טבלת המכירות מוביל אתר הסחר המקוון "שיין" (עם 33% נתח שוק רק מישראל) , ולאחר מכן רשת ""Next, "Terminal X" "אסוס", "עדיקה" ו"רנואר". נוסף לכך רשתות אופנה קטנות יותר שהפעילו חנויות דיגיטליות (או פתחו חנויות דיגיטליות חדשות) הצליחו לשמור על מחזור עסקי גם בתקופות של אי-בהירות כלכלית, שכן הגישה אליהן נותרה זמינה.

כיצד תוכלו לשפר את חווית המשתמש בחנות אונליין שלכם?

בימינו, אין לקוח אחד שלא נתקל בקשיים לבצע רכישות מקוונות, לא פעם בשל אי-בהירות בנוגע לשלבי הרכישה, תנועה איטית באתר, תפריט מסורבל, קושי בבחירת המשלוח, חיבור תקול לסליקה, קושי להגדיל תמונות, אי בהירות הנוגעת למוצר או לשירות ועוד סיבות נוספות שנובעות מאפיון לקוי והיעדר בקרת איכות כך שאין זה פלא שלבסוף הלקוח מתייאש ונוטש.

אתר E-commerce איכותי מספק חווית גלישה נאותה שכוללת: תפריט נוח לניווט, עיצוב המזוהה עם שפת המותג, מעבר מהיר ונוח בין דפי האתר, יכולת להגדיל תמונות בלחיצת כפתור ובהתאמה למכשיר ממנו הלקוח גולש, רענון אוטומטי של עגלת הקניות ועוד, כך שמתאפשרת נגישות לכל כפתור, החלקים החשובים מודגשים, הן באמצעות צבע או צורה והן באמצעות סמל והעין "נחה" (העיצוב מרווח, אין ריצוד, אין קפיצות מסך, קל לנווט וקל להתמצא).

יש לכם אתר תדמית? שקלו להוסיף חנות.

הסיבות להקמת חנות אינטרנטית הן רבות, ואין זה מפתיע לגלות שגם אנשים שאינם מוכרים מוצרים "קלסיים" (מוצרים שהם מייצרים) מקימים חנויות אינטרנטיות ומתפעלים את הפעילות העסקית שלהם דרכה. הנה כמה דוגמאות לשימושים נפוצים ולא מפתיעים:

אנשי מקצוע בתחום הקוסמטיקה והיופי המשווקים מוצרי טיפוח, בין אם זה קו מוצרים הנושא את שמם או קו מוצרים של חברות קוסמטיקה מובילות, יכולים להגיע לקהל רחב יותר מעבר לקהל לקוחותיהם הקבוע וליצור אפיק הכנסה נוסף.
נותן שירותים יכול להגדיר שירותים כמוצרים, ומראש למכור "שעות עבודה" מתומחרות במסגרת החנות האינטרנטית שלו, או לחילופין להפוך את הידע שלו להרצאות ולקורסים ולמכור אותם באופן מקוון.
מובילי דעת קהל שמקדמים מוצרים שאחרים יצרו ("שיווק שותפים" ו"דרופ-שיפינג") יכולים לרכז את עיקר הפעילות השיווקית שלהם אל האתר ובדרך זו לקדם אינספור מוצרים.
יוצרים שכבר הקימו חנויות אי-קומרס באחת מהפלטפורמות הגדולות יוכלו להקים אתר אינטרנטי עצמאי לחלוטין, אשר מאפשר ללקוח להתמקד בסחורה שלהם מבלי שתשומת הלב שלו מופנית (בקלות רבה) למתחרים. כמה עולה להקים חנות מקוונת?

ההשקעה הכספית בחנות מקוונת נמוכה באופן משמעותי מכל השקעה אחרת בעולם הקמעונאי, כאשר עיקר העלות מופנית להקמה, מיתוג ויצירת תכנים. אחסון החנות נע בין עשרות למאות שקלים בחודש, ועלות כתובת האתר (הדומיין) מסתכמת בסכום זעום של כמה עשרות שקלים וזהו! ברגע שעברתם את תהליך המיתוג והאפיון הראשוני של האתר אתם כבר תוכלו לצאת לדרך עם אפיק מכירתי משלכם, לקדם אותו בערוצים הדיגיטליים ולהגיע לקהל חדש.

לקבלת הצעת מחיר על הקמת חנות וירטואלית צרו קשר.

עיצוב ופיתוח אתרים

נשמח לעמוד לשירותך במסע לקידום העסק שלך.

הודיה מנהלת הסטודיו, תחזור אליך בשעות הקרובות ותשמח לשוחח איתך.